Viber е една от най-предпочитаните платформи за комуникация от собствениците на смартфони по цял свят. В момента мобилното приложение се използва от над 1 млрд. потребители, което е доста впечатляващо постижение. Разработчиците на Viber сега представиха първия голям ъпдейт от четири години насам. Актуализацията се казва Viber 10 и предлага няколко интересни подобрения, сред които и по-различен потребителски интерфейс, съобщава АndroidPolice.

 

 

Първата нова функция се казва "Hidden-numer Chats" и както името подсказва позволява да изпращате съобщения в мобилното приложение без да споделяте с вашия събеседник телефонния си номер. Това е възможно с кликване върху иконата с профила на даден човек във Viber Communities. Aктуализацията е свързана и с още един полезен инструмент, а именно Viber Group Calls. Тази функция позволява стартирането на групово обаждане, в което могат да участват до пет души във Viber.

 

 

Tри са основните акценти в новия дизайн на приложението: "Simple Navigation", "Easy Access" и "Singular Calls Screen". Интерфейсът на Viber 10 е максимално изчистен, за да улесни откриването на желаното от вас съдържание. Потребителите ще имат бърз достъп до своите частни и групови чатове, но също да си взаимодействат с чатботовете и другите членове на общността Viber. Няма как да не отбележим, че е променен и "Calls" eкрана, който виждате при входящо обаждане във Viber 10.

 

Oще от Digital: Вече можем да редактираме изпратени съобщения във Viber