Както вероятно вече знаете, Samsung официално представиха Samsung Galaxy Note 7, което се е лишило от microUSB порта си. За да може да се ползва в комбинация с Gear VR, който се свързва с телефона именно посредством microUSB, Samsung трябваше да разработят и нова версия на VR устройството. Начинът на свързването обаче не е единственото нововъведение в новото поколение Gear VR.

 

 

Според Android Headlines, новият Gear VR вече е решен в черно и синьо, за разлика от досегашното бяло, което не само го прави по-привлекателен, но и намалява отблясъците често създаващи се по бялата повърхност. Новият модел е и по-лек: 312 грама без предния капак и 345 грама с него. Има промени и по омекотената част отпред, както и в каишката, с която се закрепя на главата.

 

Още от Digital:

 

В допълнение към тези външни промени виждаме и промяна в тъчпада, който се е разделил с D-Pad дизайна, смятан за объркващ от някои потребители. Добавен е и нов Home бутон. Най-съществената промяна обаче е увеличаването на зрителното поле от 96 на 101 градуса. 5 градуса не звучат толкова много, но с тяхна помощ Gear VR се доближава до Oculus Rift и HTC Vive с техните 110 градуса.

 

 

Добрата новина за всички потребители, които възнамеряват да задържат стария си Galaxy телефон, но биха искали да пробват новия Gear VR е, че устройството ще се продава с адаптер, който ще го прави съвместим и с моделите Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge+, Galaxy Note 5, Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge.