Възможностите за персонализация продължават да са водещо предимство на Android. Добър пример в това отношение са лаунчерите, които позволят лесно и бързо да промените интерфейса на смартфоните. Microsoft също предлагат подобно приложение и сега представиха новата версия, която предлага няколко интересни подобрения. Microsoft Launcher 5.3 се тества в продължение на седмици от разработчиците и вече е достъпен за изтегляне от всички. 

 

След като го инсталирате веднага ще забележите променения Time/Weather уиджет на мобилното приложение, съобщава Neowin. Благодарение вече ще можем да следим едновременно часа и прогнозата за времето в няколко различни локации, което ще се хареса на доста хора. Самият дизайн също е променен с идеята да улесни работата ни. Друго подобрение в Microsoft Launcher 5.3 e, че Tasks картите поддържат "Мy Day" от Microsoft To-Do и маркираните имейли в Outlook. 

 

 

Секцията за новини вече ще показва съдържание в раздел технологии, като потребителите със служебни профили вече ще имат достъп до работните си приложения. Мicrosoft Launcher предлага интеграция на другитe популярни услуги на компанията като Windows Timeline, Sticky Notes и др. Компанията е предвидила и други промени във визията на интерфейса и също така е отстранила редица досегашни бъгове в работата на мобилното приложение. Мicrosoft Launcher 5.3 вече е достъпен в Google Play.

 

Още от Digital: Кой Android лаунчер е най-подходящ за нас