Google са готови с новия дизайн на Gmail, който включва множество подобрения и е разработен да помогне на "над 4 млн. представители на бизнеса, които използват G Suite приложенията, за да работят по-бързо, по-ефективно и по-сигурно". Много от допълнителните функции ще са достъпни и за всички потребители, които използват безплатната версия на Gmail. Компанията също така потвърди, че ъпдейта вече се разпространява и в кратки срокове ще достигне до всички профили. Една от най-полезните функции е т.нар. "Confidential Mode", предаде CNet.

 

 

Tази иновация добавя още едно ниво на сигурност, тъй като позволява да изпращаме съобщения, които са активни определен период от време и след това се изтриват от входящата кутия на техния получател. По този начин може да сте сигурни, че личните данни в имейлите няма да станат достояние на човек, който не искате да ги вижда. Разполагате и с опцията да блокирате редактирането и препращането на съответното съобщение. Има и как да пратите уникален код като SMS на смартфона, без който не може да се отвори пратения от вас имейл.

 

 

Предвидени са и редица подобрения свързани с алгоритмите, които Google използва за откриване на спам и зловредни съобщения. Предупрежденията вече ще се показват с много по-голяма лента в червен цвят, информираща за потенциални проблеми с имейлите. Изкуственият интелект, който автоматично засича различни заплахи вече е наличен и за уеб версията на Gmail, което може да се каже и за интелигентната система на Smart Reply отговори в профилите ни. Google са разширили и офлайн възможностите на Gmail.

 

 

Oще от Digital: Седем полезни неща в Gmail, които ще подобрят работата ви