Facebook официално потвърдиха, че разпространяват ъпдейт с няколко нови функционалности за Facebook Messenger. Все повече хора използват платформата за комуникация с приятелите и любимите хора. Именно заради това компанията работи усилено, за да оптимизира комуникацията и откриването на съдържание във Facebook Messenger.

Актуализацията предоставя и по-разнообразни начини да изрязваме себе си в приложението за комуникация. На първо място трябва да отбележим, че феновете на Star Wars и Selena: The Series продукцията на Netflix ще останат доволни. Потребителите ще могат да персонализират чатовете с цветни теми базирани на популярните герои.

По този начин може да промените фоновите изображения на чатовете в духа на Star Wars и Selena: Тhe Series

Въпросните теми са достъпни и в Instagram Chat. За да ги активирате трябва да отворите менюто с настройки на чатовете и да кликнете върху "Theme".

 

 

Новите стикери на Facebook Messenger ще позволят на потребителите да повишават своята осведоменост относно ключови проблеми, които са важни за азиатско-тихоокеанската общност. Това е само една от идеите, с които компанията опитва да сплоти общността от милиони потребители, които използват приложението.

Камерата на KIds Mеssenger също ще предлага стикери, за да отбележим подобаващо тази общност. Актуализацията включва функция за визуален отговор към директните съобщения в Instagram за устройствата с iOS. Трябва само да изберете иконата с камерата, за да добавите собствена снимка или видео.

Стартирането на аудио съобщения вече ще изисква едно кликване, а не продължително задържането на бутона за запис. На по-късен етап можем да очакваме и интеграция за Instagram. Потребителите на Facebook Messenger вече ще могат да архивират съобщения с плъзгане на пръста на екрана.

Instagram Chat вече ще показва и дали другите потребители са видeли съобщенията ви, което може да е полезно в много ситуации.

 

Oще от Digital: Facebook разкриха защо спират някои функционалности на Messenger и Instagram в Европа