Mozilla вече работят над нов дизайн на популярния браузър за смартфоните с Android. Тепърва ще разбираме повече детайли за подобренията, които ще ни предложи компанията. Докато очакваме това да се случи разбираме, че Firefox 67 вече е достъпен за изтегляне от Google Play. Най-интересното подобрение в уеб браузъра е интеграция на уиджет за началния екран на смартфоните, информира AndroidPolice.

 

Кликването върху него ще стартира aдресната лента на Firefox 67, в която да въведете желания от вас URL адрес. Функцията работи по сходен начин с уиджета за търсене на Google Chrome. Така собствениците на смартфони ще си спестят няколко излишни кликвания, докато зареждат любимите си сайтове. Mozilla Firefox 67 предлага още една полезна функция, която се казва "Guest Session" и улеснява логването на няколко човека в браузъра.

 

Активирането на "Guest Session" ще блокира достъпа до пароли, история на браузване, отметки и др., което е подходящо, когато друг човек използва устройството ви. Mozilla препоръчват стартирането на инкогнито прозорец или "Guest" функцията в Android, като най-добро решение за подобни ситуации. В заключение ще допълним, че Мozilla Firefox 67 предлага и традиционните пачове за сигурност и отстранява редица настоящи бъгове.

 

Oще от Digital: Как да спрем рекламите, когато отваряме нова страница в Mozila Firefox