Компаниятa показа за първия път новия си флагман в пазара на смартфони по време на MWC 2019. Както се очакваше LG G8 ThinQ предлага множество подобрения, сред които ТоF камерата и Qualcomm Snapdragon 855 процесора. Устройството разполага с 6.1-инчов FullVision дисплей с резолюция от 3120х1440 пиксела при съотношение на екрана от 19.5:9.

 

Смартфонът има 6GB RAM и 128GB вградена памет, а батерията е със заряд от 3500mAh. LG G8 ThinQ работи с Android 9.0 Piе и има слот за microSD карти, с който можете да увеличите паметта с допълнителни 2ТВ. Издръжливият корпус предлага защита срещу вода и е базиран на военния стандарт MIL-STD 810G.

 

Ето и най-интерените подобрения в LG G8 ThinQ.

 

Дизайн

LG G8 ThinQ продължава традицията да предлага на потребителите по целия свят палитра от функционалности, които подобряват възможностите с акцент върху предоставянето на оптични и аудио възможности. Нещо повече, философията на дизайна, която отхвърля всички несъществени елементи придава на LG G8 ThinQ безспорно стилен външен вид. Безупречната естетика не се ограничава само до предната част на устройството, тъй като задната камера също създава удовлетворително гладка повърхност.

 

 

Технологията Crystal Sound OLED

Аудио иновацията, която използва дисплея на смартфона като високоговорител, елиминира нуждата от преден такъв и така допринася за минималистичната естетика на устройството. LG G8 ThinQ се отличава и с мултимедийно представяне като първото устройство от G серията, което включва OLED технология на дисплея. Големият 6.1-инчов QHD+ FullVision дисплей с 564 пиксела на инч дава възможност за невероятно количество от дейтали.

 

 

Отключване чрез вените на ръцете

LG G8 ThinQ е първият в света смартфон с усъвършенствана автентификация на вените на дланта, станало възможно благодарение на комбинацията от ToF Z Camera и инфрачервени сензори. По-сигурна от технологията за разпознаване на пръстови отпечатъци, Hand ID на LG идентифицира собствениците като разпознава формата, дебелината и други индивидуални характеристики на вените, разположени по дланите им.

 

 

Просто поставянето на предварително регистрираната ръка пред предната камера за части от секундата е единственото, което се изисква, за да се отключи LG G8 ThinQ и цялото съдържание, което предлага.

 

 

Сигурност чрез 3D Face Unlock
Усъвършенстваната Z Camera може да се използва при заснемане на селфита в портретен режим. Иновативната Z Camera измерва отразените върху обектите инфрачервени лъчи, за да изчисли дълбочината по-бързо и точно от другите сензори, правейки вълнуващи функции като Face Unlock възможни. Тъй като Z Camera вижда обектите в 3D, Face Unlock е невъзможно да бъде заблуден с двуизмерно изображение на лице, защото при тези фотографии липсва дълбочина.

 

 

Нещо повече, технологията ToF в камерата на LG не се влияе от околната светлина, така че точността да не бъде засегната от външни източници на светлина. С множество форми на биометрична автентификация, LG предлага повече възможности при сигурността на смартфоните отколкото всички останали производители, позволявайки на потребителите да избират коя опция е по-удобна за тях предвид обстоятелствата.

 

 

Технологията Air Motion
Подобрената Z Camera също е внедрена, за да подобри потребителското преживяване с Air Motion. Без да докосват телефона потребителите могат да отговарят или да прекратяват телефонни разговори, да правят снимки на екрана, да превключват между различните приложения или да регулират силата на звука. Контролирането на LG G8 ThinQ е толкова просто, колкото помахването с ръка, увеличавайки удобството за активните потребители докато носят ръкавици или плуват.

 

 

Камери
За разлика от съществуващите фотоапарати, способни да различават единствено обекта от фона, предната камера на LG G8 ThinQ измерва разстоянието между обекта и камерата в милиметри, за да контролира интензивността при замазването на бекграунда до 256 нива за селфита с повече дълбочина. Със 1.22μm сензор на изображенията (приблизително 10% по-голям отколкото в LG V40 ThinQ), LG G8 ThinQ може да създаде по-чист образ, който е още по-бърз с помощта на Auto Focus. В задната част има тройна камера, която предлага съчетание между 16-мегапикселов широкоъгълен сензор с f/1.9, който е допълнен от 12МР f/1.5 и 12-мегапикселова телефото камера.

 


Video Portrait прави своя дебют в LG G8ThinQ, давайки възможност на потребителите да контролират ефекта боке докато снимат видеоматериали в портретен режим със задна камера. Чрез анализиране на разстоянието и дълбочината с Dual FOV технологията, потребителите могат да заснемат точно това, което виждат, правейки възможно продуцирането на видеа, изглеждащи невероятно изпипани и професионални.

 


Аудио
Висококачественият звук, който се предлага стандартно при всички смартфони на LG, не липсва и при LG G8ThinQ, който с басовите Boombox високоговорители вече може да извежда и стерео. Реалистичният страничен звук е възможен благодарение на DTS:X докато 32-битовия Hi-Fi Quad DAC предлага несравними звукови детайли.

 

 

LG G8ThinQ също така поддържа технологията Master Quality Authenticated (MQA), която позволява компресиран висококачествен аудио стрийминг без компромис в качеството на звука. Създаден в колаборация с Meridian Audio, LG G8ThinQ е достойно допълнение към наследството на LG в тази област.


Още от Digital: LG V50 ThinQ е 6.4" 5G смартфон с тройна камера, Snapdragon 855 процесор, 6GB RAM и Android Pie