Apple започнаха да разпространяват официално ъпдейтите към платформата iOS 11.3 до потребителите. Новият софтуер предлага редица подобрения, които ще улеснят допълнително работата на собствениците на iPad и iPhone. Трябва да отбележим също, че това е най-големият ъпдейт на платформата от премиерата на iOS 11 досега. Най-интересната функция е интеграцията на ново меню за следене на капацитета на батерията, което е разработено като отговор на обвиненията, че Apple умишлено забавят работата на своите устройства, предаде TechRadar.

 

 

За в бъдеще потребителите ще разполагат с повече възможности да следят и наблюдават работата на батерията от устройствата си. Другият водещ акцент са функциите с добавена реалност, които iOS предлага благодарение на поддръжката за ARKit 1.5. Приложенията с технологията като Boulevard AR ще могат по-точно да разпознават различни вертикални вътрешни обекти в сградите и помещенията като врати, стени, маси, столове и друи неправилно оформени повърхности. Информацията за тях може по-лесно да се интегрира от разработчиците към мобилните им приложения.

 

 

iOS 11.3 предлага четири нови емоджита, които можете да използвате в Messages приложението и изобразяват лъв, дракон, мечка и черен. Всичките анимирани маски са заснети с TrueDepth камера и имитират изражението над 50 различни изражения на лицевите мускули. Функцията Business Chat е друга новост, позволяаща да комуникирате директно с представителите на бизнеса в сферата на търговията, финансите и медицината. Apple Music също така вече включва поддръжка за видео клипове на парчетата.

 

Oще от Digital: Аpple планира да обедини приложенията за iOS и macOS в един общ онлайн магазин през 2018г.