Google вече ускориха графика на актуализации на браузъра Chrome от стандартните шест седмици, до актуализираните четири седмици. Това означава, че всяка нова версия ще достига още по-бързо до потребителите. Софтуерните експерти на Google са изключително активни в тестовете и добавянето на нови функции в Google Chrome.

Компанията е готова със стабилната версия на Chrome 96, която вече се разпространява до устройствата с Android. Интеграцията на подобрена система за управление на кеша ще ускорява зареждането на страниците в интернет. Необходимо е и уеб сайтовете да бъдат оптимизирани за новата функция в Chrome 96.

Прогресивните уеб приложения PWA набират голяма популярност и Google предлагат допълнителни подобрения в начина, по който работят в уеб браузъра.

 

 

Новата версия предлага вграден тъмен режим в Chrome, който се различава от идентичните функции на страниците. Допълнителна настройка в менюто ще позволи да го активирате. Имайте предвид, че този Dark Mode е различен и от системния тъмен режим на вашето устройство.

Мобилната версия на Chrome 96 ще подобрява и начина, по който се мащабира съдържанието, съобразно големината на дисплеите, съобщава AndroidPolice. Потребителите ще могат да увеличат и размера на шрифта в URL адресите, за да го направят по-видим.

Chrome 96 слага край на запазването на метаданни от PNG изображенията и предлага опция за активиране на Photo Memories при отваряне на нов таб в браузъра.

 

Още от Digital: Google Chrome за Android вече поддържа функцията RSS Feed