Google продължават да следват стриктно своята стратегия и вече разпространяват новата версия на уеб браузъра. Chrome 76 предлага няколко интересни подобрения, като първото от тях е свързано с Dark Mode режима. След като инсталирате новата версия самите страници в интернет вече ще разбират дали сте активирали тази функция. Ако сте го направили ще се настроят динамично CSS параметрите, за да рефлектират тази промяна.

 

По този начин например ще виждате съдържанието на тъмен фoн с бели букви, което е по подходящо за очите ви, съобщава TechSpot.В случай, че сте привърженик на Dark Mode определено ви съветваме да изпробвате сами последната версия на браузъра. Chrome 76 също така подобрява възможностите на инкогнито режима, като уеб сайтовете вече няма да разбират дали използвате тази функция за поверително сърфиране в интернет.

 

 

Тази функция може да създаде проблеми на някои автори на съдържание, сред които The Washington Post. Подобни издания използват бизнес модел, при който изискват потребителите да се логват в страниците, за да им показват съответното съдържание. Последната промяна в Chrome 76 е свързана с прогресивните уеб приложения, които вече ще се инсталират много по-лесно. Това ще става от нов бутон до полето за търсене.

 

Още от Digital: Как да актуализирате Google Chrome на компютър или смартфон