Геймърските лаптопи са специфична пазарна ниша, която привлича вниманието на все повече потребители. Устройствата оптимизирани за игри традиционно се отличават с най-мощния хардуер в индустрията и с атрактивния си дизайн. HP е една от компаниите, която проявява голям интерес към лаптопите с подобни характеристики. 

Популярната серия HP Omen включва не само десктопи, но и преносими компютри с впечатляващо съчетание от характеристики. Компанията също така вече е готова с нова версия на един от най-продаваните си модели, а именно HP Omen 15. 

Aктуализираната версия се отличава с подобрен дизайн и разнообразни възможности за конфигурация с процесори на AMD и Intel от нова генерация. Все пак първото нещо, което прави впечатление е диамантеното лого в задния корпус, което досега виждахме единствено в десктопите с бранда HP Omen.

Компанията се е постарала да редуцира допълнително размерите на геймърския лаптоп, който вече е с 11% по-тънък от предходната версия. HP Omen 15 (2020) има нова 180-градусов механизъм, който позволява да придвижвате в различни позиции 15.6-инчовия дисплей.

 

 

Така например устройството ще се продава с NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Max-Q видео карти и чипове от Intel Core i7-H и AMD Ryzen 7 H-Series платформите. Интересна подробност е, че за първи път Omen машина е налична за потребителите с AMD хардуер. 

Оперативната памет е 32GB RAМ, като лаптопа предлага и 1TB PCle SSD или двоен PCle SSD, който поддържа RAID O.  Дисплеят използва OLED технологията, като избора е свързан със 120Hz версия със 120Hz или 300Hz панел с Full HD резолюция. 

Официалните продажби стартират до дни на цена от $999, като Intel модела е в черен цвят, а конфигурацията с AMD процесор в сребрист. 

Компанията също така представи официално и Pavilion Gaming 16. Това е първото устройство на НР за гейминг, което ще се продава в 16-инчова версия. Ултратънките размери и Micro-Edge дисплея ще позволят на този модел да има размери като класическия 15" форм фактор. 

Продажбите стартират до края на месеца на цена от $799.

 

 

Oще от Digital: HP Elite Dragonfly G2 е 13.3" лаптоп с Intel Core vPro процесор, 16GB RAM и 24 часа живот на батерията