Аpple Watch Series 4 е дългоочаквания нов смарт часовник на компанията, който предлага първата сериозна промяна в дизайна от премиерата на оригиналния модел от 2015г. Устройството се отличава с безрамков дисплей, по-мощен хардуер и е с около 30% по-голям като размери. Въпреки това Apple Watch 3 е по-тънък и по-лек от своя предшественик. Иновативният дисплей на смарт часовника поддържа по-висока резолюция и има допълнителни пиксели, които подобряват качеството на картината.

 

 

Стандартният порт за микрофона е разположен между физическия бутон на рамката и Digital Crown, с което се гарантира кристален звук. Новият модел е оборудван с 64-битов процесор с две ядра, който е два пъти по-бърз от предходната генерация, съобщава VentureBeat. Устройството използва по-добър акселерометър и жироскоп, както и Emergency SOS функция. Смарт часовникът предлага и допълнителни възможности да следите ежедневните тренировки.

 

 

Компанията е осигурила поддръжка за Bluetooth 5.0, което се случва за първи път в Apple Watch. Потребителите могат да очакват до 18 часа време за работа с едно зареждане. Apple Watch 4 ще се продава във версии с 40mm и 44mm размери. Опциите за избор на цвят включват Silver, Space Gray, Gold Aluminum, Space Black и Gold Stainless Steel. Базовата версия струва $399, а моделите с LTE ще се продават за $499. Доставките стартират на 21 септември.

 

Още от Digital: Пет луксозни смарт часовника, които може би не сте чували