Google Chrome 78 вече е готов и се разпространява за основните настолни платформи Windows, macOS и Linux. Новият браузър предлага повече опции за персонализиране и удобни функции, съобщава 9to5Google.  Функциите са част от желанието на Google да направи браузъра още по-удобен.

 

Когато отваря нов празен таб, потребителят ще може да го персонализира не само с фон, но и с цели теми. Те ще са достъпни в Chrome Web Store. Освен това потребителите ще могат да добавят и икони за бърз достъп до любими сайтове. Има опция да се остави Chrome самостоятелно да избира кои сайтове да предложи да са с икони за бърз достъп на базата на най-често посещаваните страници.

 

 

Друга нова функция е click-to-call. При кликване върху телефонен номер в сайт с десен бутон на мишката, може да се избере директно набиране на номера със свързан с профила смартфон. Тази функция обаче ще се пуска поетапно и все още не е достъпна за всички потребители.

 

Google Chrome 78 получава и леки промени в интерфейса. Те са най-вече в начина на изобразяване на заглавията в табовете. По-натам ще има и превю прозорци на табовете, когато курсорът на мишката бъде сложен върху тях. Също така скоро в самия браузър ще се вгради и функцията Password Checkup, която ще предупреждава, ако паролите на потребителите са били хакнати.

 

Още от Digital: Kак изкуственият интелект на Google класифицира обектите в снимките