Mилионите фенове на Samsung чакаха твърде дълго, за да видят новите смартфони на компанията, но вече няма да им се налага да го правят, тъй като Galaxy S7 и Galaxy S7 edge вече са факт. Aко сте един от най-нетърпеливите сред тях е добре да знаете, че предварителните поръчки на устройствата стартират само след дни, а реални им продажби на пазара ни очакват след 11 март.

 

Първоначалните данни, които се появиха в интернет не ни подведоха и ни разкриха най-ключовите подобрения, които ще видим в новите модели от висок клас на компанията, като по-добрите камери, по-мощните батерии и процесори, както и IP-68-сертифицираните покрития, които осигуряват защита срещу потапяне от вода, информира PhoneArena. Ето и кои са най-интересните неща, които трябва да знаем за дългоочакваните Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 edge:

 

 

1. Дисплеи и физически размери

Samsung Galaxy S7 има 5.1-инчов Super AMOLED дисплей, който поддържа резолюция от 2560х1440 пиксела, а за разлика от него Galaxy S7 edge е с по-голям 5.5-инчов панел, който е извит от двете страни и предлага същата разделителна способност. Компанията се е погрижила и двата нови смартфона да имат достатъчно тънки размери, като физическите измерения на Galaxy S7 са 142.4х69.6х7.9 милиметра при тегло от 152 грама. В същото време при Galaxy S7 edge тези стойности достигат до 150.9х72.6.х7.7 мм. и тегло от 157 грама. 

 

2. Процесори и RAM

Високата производителност на най-добрите смартфони на Samsung се гарантира от мощни Snapdragon 820 процесори на Qualcomm, като в някои региони те ще се продават и с осемядрените чипове Exynos 8890 на компанията Независимо на кой от двата модела попаднете можете да сте сигурни, че ще получите максимално бърза скорост на работа, тъй като те са оборудвани и с 4GB RAM модули. Благодарение на тях няма да се притеснявате за плавната работа на устройствата, дори ако се наложи да отворите едновременно няколко приложения, игри или тежки програми.

 

3. Камера и вградена памет

Без никакво съмнение едно от най-важните подобрения на Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 edge е включването на новия усъвършенстван 12-мегапикселов сензор, който е с f/1.7 oбектив, който поддържа режима 4:3. Според официалните данни на компанията потребителите могат да очакват камерата на устройствата да улавя 95% повече светлина, в сравнение с Galaxy S6, като новата Dual-Pixel система позволява три пъти по-бърз автофокус. Двата смартфона разполагат с 32GB вградена памет, но потребителите могат да я увеличат допълнително със слот, който приема microSD карти с капацитет до 200GB.

 

4. Батерия и софтуер 

Двете устройства разполагат с много по-големи батерии, които са съответно 3000mAh и 3600mАh за Galaxy S7 и Galaxy S7 edge, което е осезаемо подобрение, спрямо техните предшственици. Moделите работят с Android 6.0 Marshmallow и заедно с нейните функции и допълнителни софтуерни оптимизации на компанията допринасят значително за по-дългия им живот. Смартфоните също така включват и опция за безжично зареждане, което се очертава и като другото тяхно предимство. 

 

 

5. Водоустойчиви покрития и други 

Както се очакваше Galaxy S7 и Galaxy S7 edge са IP68-сертифицирани, което означава, че няма да има проблеми с тях, дори при потапяне във вода на дълбочина от 1.5 метра за период от 30 минути. Въпросното покритие осигурява защита и срещу прах, което прави смартфоните в подходящ избор за потребителите с динамичен начин на живот, но те също така имат Always-On дисплеи, поддържат Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11ac и LTE мрежи. 

 

Вижте цената на Samsung Galaxy S7 и Galaxy S7 edge ще е €700 и €800 в Европа