Mozilla започнаха разпространението на обновената версия на мобилния браузър за Android още в края на август. Този проект се разработва от поне година и е важна част от стратегията на компанията в пазара на смартфони. В началото на септември пуснаха нов ъпдейт на Firefox за Android, а сега са готови със следващата версия на уеб браузъра

Oт AndroidPolice ни информират, че някои потребители вече могат да изтеглят Firefox 81 от Google Play и в кратки срокове актуализацията ще е налична за всички. Една от съществените промени, която ни очаква във Firefox 81 е свързана с "Downloads" секцията на браузъра. Инсталирането на ъпдейта ще премахне нуждата да стартирате всеки път файловия мениджър, за да отворите изтеглените файлове. 

Потребителите разполагат и с възможността да инсталират мениджъри на файлове от външни разработчици в новата версия на Mozilla Firefox за устройствата с Android. Taзи опция ще предложи повече възможности за ефективно управление на приложенията и документите в смартфоните.

 

 

Стабилната версия на Firefox 81 добавя в менюто "Оpen In App" бутон за уеб сайтове, които имат мобилни приложения за Android инсталирани на съответното устройство. Firefox 81 използва и система за автоматично затваряне на активните табове след определен период от време.

Всеки път, когато отваряте нов прозорец ще се зарежда търсачката по подразбиране в браузъра. Firefox 81 отстранява и редица досегашни бъгове и актуализира пачовете за сигурност, съобщава xda-developers. Моzilla продължават да работят над поддръжка на разширения в мобилния браузър. 

Тази функционалност, обаче няма да бъде част от Firefox 81, тъй като тестовете на компанията все още не са приключили. Компанията ще продължи да следва активно стратегията за периодични ъпдейти и през няколко седмици и въпреки пандемията не обмисли промени в планирания график.

Пермиерата на Mozilla Firefox 82 ни очаква в края на октомври с допълнителни функции и подобрения. 

 

Oще от Digital: Големите съкращения в Mozilla заплашват бъдещето на Firefox