Вижте най-интересните функции в iPhone X

iPhone 8 и iPhone 8 Plus вече са факт и това са устройства, които ще имат изключително важно значение за стратегията на Apple до края на 2017г. Подобренията в смартфоните и впечатляващия им дизайн ще ги изправят в директна конкуренция с най-добрите модели, които работят с Android. iPhone 8 и iPhone 8 Plus не предлагат толкова много подобрения, както iPhone X, но се очаква именно те да се превърнат в най-продаваните модели от новата генерация на Apple. 

 

 

 

 

Apple са се погрижили да подобрят всеки един аспект от работата на смартфони, както в в сферата на хардуера, така и от гледна точка на софтуера. Двата модела са впечатляващи модели, които имат потенциала да подобрят рекорда за продажби на своите популярни предшественици.

 

 

Атрактивният дизайн определено е първото, което прави впечатление, но не и единственото. Ето и кои са всички най-интересни характеристики, които ще ви накарат да си купите iPhone 8 и iPhone 8 Plus.

 

 

1. Дисплей и дизайн

Корпусът е изграден от закалено стъкло и също така предпазва от прах и вода. iPhone 8 е оборудван с нова версия на популярния Retina HD дисплей, който е с големина от 4.7 инча при стандартния модел и 5.5" при iPhone 8 Plus. Панелите са в състояние да адаптират своя цвят и топлина на нюансите към околната светлина. Любителите на музиката могат да се забавляват с усъвършенстваните високоговорители, които са с 25% по-силни от тези в iPhone 7.

Официални снимки на iPhone 8 и iPhone 8 Plus

 

2. Процесор и RAM 

IPhone 8 и iPhone 8 Plus работят с новия A11 Bionic процесор, който е базиран на 64-битов чип дизайн и включва 4.3 млрд. транзистора. Шестте ядра осигуряват с 25% по-висока скорост на работа при двете "тежки" ядра и до 70% при четирите, които се грижат за консумацията на енергия.

 

Ето как изглежда новият Apple A11 Bionic процесор

 

Графичният процесор към A11 Bionic е с 30% по-бърз от своя предшественик, но изразходва два пъти по-малко енергия и е допълнен от асистиращ чип, който се грижи за качеството на снимките. По този начин можете да сте сигурни, че любимото ви мултимедийно съдържание изглежда впечатляващо независимо къде се намирате и под какъв ъгъл го гледате. 

 

iPhone 8 и iPhone 8 Plus поддържат безжично зареждане

 

3. Камера

Двете устройства са оборудвани с ново поколение 12-мегапикселови камери, които освен, че допускат с до 83% повече светлина консумират и по-малко енергия от обективите на iPhone 7. Това са и първите смартфони на Apple, които имат двойна камера на гърба, която поддържа и оптична стабилизация на изображенията.

 

Камерите на на iPhone 8 и iPhone 8 Plus предлагат много добри снимки при слаба светлина

 

Тя представлява съчетание от стандартен f/1.8 и допълнителен f/2.8 телеобектив. Portrait Lighting е интересна функция, която улавя дълбочината на снимката и променя осветлението, в зависимост от начина, по който снимате кадъра. Камерите могат да снимат 4K видео с 60 кадъра в секунда и Slow-Mo s 240fps при Full HD резолюция.

 

4. Вградена памет и други

iPhone 8 и iPhone 8 Plus също така поддържат безжично зареждане, но е необходимо да си купите допълнителен аксесоар. Двата смартфона са оптимизирани за добавена реалност и Apple вече работят със своите партньори, за да ускорят навлизането на повече АR игри за тях. Смартфоните оперират с iOS 11 и ще се продават в конфигурации с 256GB вградена памет. 

iPhone 8 и iPhone 8 Plus ще се предлага в цвят Silver, Space Gray и Gold Finish

 

5. Цена на iPhone 8 и iPhone 8 Plus

iPhone 8 ще се продава в три различни цвята: Silver, Space Gray и Gold Finish. Официалната цена на базовата версия на iPhone 8 е $699, a по-големият модел ще струва $799. Предварителните поръчки стартират на 15 септември, а реални продажби започват от 22 октомври. Двете устройства ще са налични и във версии с 256GB памет.

 

Oткъде да изтеглим официалните уолпейпъри за iPhone X, iPhone 8 и IPhone 8 Plus