Apple проведоха дългоочакваното виртуално събитие със слогана "California Streaming", на което представиха официално новата си серия премиум смартфони. Няма никакво съмнение, че най-атрактивните от четирите модела са iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. Размерите остават идентични с предходното поколение, което в голяма степен може да се каже и за дизайна на устройствата.

Водещо подобрение на смартфоните е интеграцията на ProMotion дисплей с променлива честота за опресняване на кадрите, която варира между 10Hz и 120Hz. Прави впечатление също, че Apple са редуцирали размера на Notch-a в горната част на 6.1" и 6.7" Super Retina XDR дисплеи на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

Самите екрани са предпазени от Ceramic Shield покритие, което компанията твърди, че е по-здраво от конкурентните стъкла в мобилната индустрия. Високата производителност се гарантира от Apple A14 Bionic процесора, който е произведен с 5-нанометрова технология и разполага с 15 млрд. транзистора. Шестядрения CPU модул е допълнен от графичен чип с пет ядра, съобщава GizmoChina.

 

 

Потребителите могат да очакват сериозни ъпгрейди по отношение на камерите. iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max имат три камери, като за първи път в серията всичките сензори поддържат Night Mode режима на снимане. Основната камера е 12-мегапикселова с f/1.8 апертура и широк зрителен ъгъл от 120 градуса, която може да заснема 2МР макро снимки, както и видео в Slow Motion и Timelapse.

От компанията твърдят, че сензора улавя с 92% повече светлина. На гърба на смартфоните има 12МР f/2.8 телефото камера с трикратно оптично и 15х дигитално приближение. Най-големият сензор е 12МР f/1/5 Wide камерата, която ще улавя с 2.2х повече светлина и ще се възползва от предимствата на LiDAR скенерите.

Аpple са осигурили допълнителни софтуерни иновации, като новия Cinematic Mode, както и автоматична функция за промяна на фокуса. Животът на батерията е увеличен с 2.5 часа при iPhone 13 Pro Max и 1.5 часа при iPhone 13 Pro. Pеалните продaжби стартират от 24 септември в Sierra Blue, Silver, Gold и Graphite цветове, но също 128GB/256GB/512GB/1TB памет. Цените варират от $999 до $1599.

 

 

Още от Digital: Apple увеличават с 20% продукцията новите модели iPhone през 2021г.