Както се очакваше Apple представиха официално новата платформа iOS 11. Това бе и основният акцент на компанията по време на конференцията WWDC 2017. Операционната система ще е безплатна за изтегляне и ще може да се използва от сегашните смартфони и таблети на компанията през eсента. Аpple сега разкриха повече детайли за подобренията, които ни очакват в iOS 11, предаде TheVerge.

 

 

1. Control Center

Новата версия на платформата предлага напълно различен дизайн на Control Center менюто. Аpple са се погрижили да ни улеснят максимално като виждаме всички функции от един интерфейс. Това не само ще ни спести допълнителни кликвания, но и ще позволи много по-лесно да откривате съдържанието, което ви трябва. Едно движение в горната част ви връща към началния екран.

 

 

2. Аpp Store

Apple са разработили изцяло нов дизайн на своя онлайн магазин за приложения, който да улесни откриването на съдържание в него. Актуализираната версия на App Store изглежда, както интерактивните карти на Apple Music и News. След като отворите своя профил ще видите Тоday раздела, в който са показани предварително курирани за вас приложения. Необходимо е едно движение да започнете да скролвате между различните категории.

3. iМеssages

Най-популярното приложение за комуникация на Apple предлага няколко интересни нови функции. Потребителите вече могат да синхронизират съобщенията си между всички iOS устройства. Когато регистрирате нов смартфон с iOS към профила ви автоматично ще бъде добавена и историята на браузването ви за максимално улеснение. 

 

 

4. Добавена реалност

Компанията предостави и инструменти, с които разработчиците да оптимизират своите приложения за iOS 11 и да поддържат добавена реалност. Това е само началото от нова мащабна платформа, която се очаква да превърне Apple в лидер в AR сегмента. По този начин компанията ще се опита да се конкурира директно с Google, които доминират този сегмент с платформата Tango.

 

 

5. Do Not Disturb

Apple са обърнали и специално внимание на автомобилите с новата Do Not Disturb функция. Благодарение на нея собствениците на смартфони могат да ги използват безопасно докато шофират. Новият режим е в състояние да изпраща съобщения безплатно и да прави разговори без да се налага човешка намеса. Самият режим е създаден да се фокусирате изцяло върху пътя и да оставите комуникацията на мобилното си устройство.

 

 

Вижте как служител на Foxconn разкри информация за бъдещите продукти на Apple