Apple представи iOS 10 преди дни, по време на официално събитие в Сан Франциско. Последната версия на мобилната операционна система на Apple, iOS 10, е огромен ъпгрейд и предлага нови приложения, нов дизайн за заключване на екран и много нови функции.

 

Благодарение на CNet можем в подробности да разберем какви ще са новостите в iOS 10.

Подобрени уведомления с повече 3D Touch възможности

Част от промените в iOS 10 включват нов дизайн за заключване на екрана с по-подробни уведомления, бързи взаимодействия с приложенията и разширена употреба на 3D Touch. Благодарение на нова функция, телефонът ще се събужда, когато го вдигнете, за да ви даде обща представа за уведомленията или актуализациите. С използването на 3D Touch ще можете да отговаряте и да си взаимодействате с приложенията веднага, без да се изисква стартирането на самото приложение.

Siri става още по-интелигентен асистент

Apple пускат SDK (Software Development Kit) за Siri, който разработчиците могат да използват, за да интегрират цифровия асистент в своите собствени приложения. По този начин, Siri ще може да се грижи за конкретни ваши нужди в голяма гама от услуги.

Освен това, Siri вече може да прави интелигентни предложения на базата на текущото ви местоположение, събития от календара, информация за контакти, последните адреси и други. Това се случва на базата на дълбоко изучаване.

iOS 10 има фотографска памет

Чрез новия таб „Memories“ в iOS 10 ще можете автоматично да сортирате вашите снимки и да ги трансформирате в микро филми. Това ще стане възможно благодарение на актуализацията на софтуера, който включва разпознаване на лица и обекти. Това ще даде възможност на вашето мобилно устройство да групира много точно вашите снимки в зависимост от това къде са били заснети – на планина, море, у дома и така нататък.

Apple Maps с изцяло нов дизайн

Maps ще предлагат места, които да посетите въз основа на вашите всекидневни дейности. Apple отвори API за трета страна разработчици, така ще можете да ползвате Uber, да направите резервация в ресторант и да намерите правилната посока, без да излизате от приложението. Ако има интензивен трафик в близост до вас, новите Maps ще ви предложат алтернативен маршрут и ще отбелязват колко време ще спестите. Това е и част от Apple CarPlay.

Apple Music също е с освежен интерфейс

Новият интерфейс е много по-приятен и продължава да предлага познатите табове в долната част за достъп до функциите „Library“, „For You“, „Browse“, „Radio“ и „Search“, а с приложението Apple Music вече можете да теглите текстове от интернет.

Абонамент за вестници и списания в News

Подобна актуализация получи и Apple News. Приложението показва подбран списък с теми въз основа на тенденциите ви за четене. Последната особеност е „Subscriptions“ – функция, чрез която можете да четете статии от различни издания (вестници и списания) в рамките на приложението.

Нов HomeKit в iOS 10

Новото приложение „Home“ ще ви позволи да управлявате и контролирате всички ваши свързани аксесоари в дома, а благодарение на 3D Touch, ще бъдете в състояние да добавяте допълнителни опции и информация за всяко устройство.

 

Вижте вече ще можем да изтрием вградените приложения в iOS 10