Google работят над нов дизайн на своята музикална услуга, който ще е достъпен за всички потребители до броени дни. Освен изцяло различната визия Google Play Music вече ще ви препоръчва съдържание на базата на това, което правите и къде точно се намирате. Така например, ако сте тръгнали към фитнеса ще чуете енергични парчета, които да повдигнат тонуса ви преди тренировка. В случай, че пътувате към офиса ще чуете по-спокойни парчета, които са подходящи за слушане в метрото. 

 

Въпросната функционалност е базирана на усъвършенствани алгоритми за машинно обучение на технологичния гигант, предаде Mashable. Благодарение на тях Google Play Music може да ви препоръчва и песни, в зависимост дали навън е слънчево или вали дъжд. Услугата също така се отличава с различен Home Screen екран, който вече ще може да се учи от вашите навици. За целта Google използват и много куратори, които да подобряват нещата, които Play Music ви препоръчва.

 

Ако иматe проблем с достъпа до интернет ще можете да слушате предварително създаден за вас плейлиста, която ще е достъпна в офлайн режим. Всеки път, когато стартирате Google Play Music след ъпдейта ще виждате съвсем различна селекция от музика, базирана на мястото, на което се намирате и това, което правите. Услугата има колекция от над 35 млн. парчета и с подобни ъпдейти може да се превърне в още по-популярен избор за потребителите.

 

Вижте как Google Play Music вече поддържа и подкасти