Google отбелязват подобаващо навършването на 15 години от премиерата на популярната услуга за навигация с актуализиран интерфейс и нови икони в приложението. Припомняме ви, че премиерата на Google Maps е през 2005г., когато Android и iOS все още не съществуват. Смартфоните с мобилната платформа на компанията са първите, които предлагат достъп до услугата. Това им позволява да получават безплатнa "Turn-By-Turn" навигация от смартфоните независимо къде се намират. Интеграцията на Google Maps към iOS също допринася за успеха на услугата.

 

 

 

В официалният блог на Google бе публикувано кратко видео, което демонстрира еволюцията на иконите в Google Maps. Една от най-големите промени, които предстои в приложението е премахването на класическото "Hamburger" меню. Вместо него потребителите вече ще виждат два допълнителни раздела, с което общия им брой става пет. Това са "Explore", "Commute", "Saved", "Contribute" и "Updates", съобщава gsmarena. Aктуализацията на платформата за навигация също така ще обхване и секцията на Google Maps за публичен транспорт.

 

 

Така например вече ще виждаме данни за температурата, за да предвидим как да се облечем. Google Maps ще позволи на мотоциклетистите да знаят кои влакови или автобусни линии предлагат достъпни входове. Секцията "Security" ще информира в кои части на пътя има камери за сигурност или движението се следи от човек. Компанията също така ще разшири достъпа до "Live View Navigation" функцията в следващите месеци. Новата версия нa Google Maps до дни ще е достъпна за всички смартфони с Android и iOS.

 

 

Още от Digital: Как да намирате координатите в Google Maps на смартфон или компютър