Google са готови със следващата версия на уеб браузъра, която вече се разпространява до съвместимите устройства. Aко сте потребител на Chrome вероятно бихте искали да научите какви подобрения ни очакват в Chrome 95. Oсвен традиционните пачове за сигурност и отстраняване на бъгове вече може да се възползвате от Tab Groups функцията.

Това е полезно решение за хората, които използват много отворени табове в уеб браузъра, тъй като ще улесни групирането и управлението им. Google Chrome 95 също така предлага подобрена система за верифициране на плащания онлайн. Компанията е добавила още едно ниво на сигурност, за да предпази потребителите от заплахите в интернет.

Банките и финансовите институции от трети страни могат да използват ново разширение за Google Chrome, с което да проверяват и удостоверяват самоличността на своите клиенти. Chrome 95 предлага възможност уеб приложенията да бъдат активирани по подразбиране, съобщава HowToGeek.

 

 

Новата функция за онлайн транзакции е базирана на Secure Payment Confirmation система за потвърждение, която използва WebAuthn стандарта. Потребителите може да се наложи да преминат през допълнителни прозорци, докато бъдат оторизирани, но ще получат по-висока сигурност.

Със сигурност най-активните потребители ще харесат опциите, които предлага Tab Groups. Дори да затворите всички отворени раздели, можете лесно да ги възстановите, ако преди това сте ги запазили в една група. Популярността на Progressive Web Apps (PWA) приложенията също е приоритет в Chrome 95 и се превръща във все по-популярен начин за взаимодействие с уеб услугите.

 

Oще от Digital: Google Chrome за Android вече поддържа функцията RSS Feed