Вижте още видео ревюто в което ви показваме как снимат камерите на Huawei Mate 40 Pro - Видео тестове

 

Както вече знаете, магазинът за приложения на Huawei - App Gallery получи своето съществено обновление, като България е една от първите държави в света, където то се появи.

Когато за първи път се докоснахме до смартфон Huawei с обновената App Gallery, без да осъзнаваме, че тя е такава, в първият момент ни направи впечатление, че нещо тук е много по-различно от обикновено. Всичко изглежда много по-живо, динамично и интересно. Повече снимки на един екран, визуални ефекти, забавни интерактивни анимации, повече информация и най-важното – още по-бърз достъп до нея. Да, определено трябваше да разучим в детайли обновеният дизайн и да споделим с вас впечатленията си от него.

 

 

Първото нещо, което ще ви направи впечатление са новите икони в долната част на стартовият екрана на App Gallery. Те вече са 4, а не 5 както преди. Вече ги няма "Categories", "Top" и "Manager". На тяхно място са се появили "Apps" и "Games". Като след като кликнем върху всеки от отделните раздели, се отваря изцяло обновен дизайн, който съсържа интуитивно подредена информация.

Търсенето на приложения също става много лесно. В това можете да се убедите от този наш тест. Натискайки върху прозореца за търсене горе, автоматично се отварят различни подсказки на локално ниво, както и най-търсените думи или приложения.

 

 

Това е много полезно, защото автоматично отрязва подсказки, извън вашия регион, от които едва ли бихте се интересували, като например приложения за телеком в Румъния, при положение, че се намирате в България. Така например на локално ниво излизат приложенията на всички родни телекоми, някои банки, таксита, храна и много други.

 

 

Ако смятате, че ключовите думи които автоматично са ви се заредили не са тези, от които имате нужда, можете да ги опресните. Разбира се и те не се появяват там на случаен принцип, а са свързани посредством AI алгоритъм с личните ви предпочитания.

Горе имате и хронолигия на предишни търсения, която може да бъде изтрита и така бъдещите подсказки няма да са свързани по никакъв начин с нея. Написвайки определена буква, в полето за търсене, вие отново имате различни подсказки.

 

 

За феновете на на игрите, Huawei са добавил и специален раздел за подаръци. В него наградите идват на база сваляния на игри и приложения, като обикновено наградите са специални нива на достъп до определени услуги на разработчици, които участват в раздела.

Тук ще ви покажем, как да печелите точки, докато сваляте приложения от Huawei App Gallery. Точките се казват Huawei Points и са виртуална валута, която може да се заменя последствие за различни виртуални услуги. които могат да се използват когато кликнете върху иконите Cloud, App Gallery, Themes и Video, които имате базово на Huawei смартфона си.

 

 

Също така са разменна монета в игри като World of tanks, Guns of glory, Asphalt 9 и много други. Всички участници могат да се видят в секцията за кампании в новия интерфейс на App Gallery. За да се сдобиете с точки, трябва да направите следните стъпки:

1 - Отидете в "Настройки" на смартфона си.

2 - Впишете се със своя Huawei ID акаунт, ако още не сте го направили.

3 - Кликнете върху Huawei Points, горе в дясно и ще се отвори подробно меню

4 – сега кликнете върху дясната секция с чувалче и надпис „Изискване – Вземи безплатно Huawei Точки“. Ако вече сте свалили някое приложение и имате положителен баланс, от тук ще можете и да осребрите точките от него.

 

 

Сега вече можете да използвате виртуалната си валута, да речем по време на игра на игри. Купувайки нещо допълнително в нея, вие получават възможни начини за плащане, като един от тях е, чрез Huawei Points, вместо с истински пари от банковата ви сметка.