Вижте още: Huawei Watch GT 2 Pro - Тестваме най-добрият смарт часовник за 2020 година

 

Ето така трябва да изглежда един съвършен смарт часовник. Като запален любител на класическите ръчни часовници, мога да кажа, че с новия си Watch GT 2 Pro, Huawei успяха да постигнат в дизайна на умният си часовник точно това, което всеки любител на класическият часовникарски стил търси.

 

 

В първата част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Huawei Watch GT 2 Pro, разгледахме обстойно именно дизайна на часовника. Обърнахме внимание на използваните материали, сглобката и на промените на модела спрямо предишното му поколение на модела. Показахме още какво Huawei са оставили в кутията на часовника и казахме на каква цена се продава той в България.

 

 

Ако сте пропуснали да гледате въпросното видео, директен линк към него ще намерите тук долу. А сега по традиция ще преминем към техническата част на обзора ни, в която определено ви очакват интересни неща, защото Huawei са направили не само визуални промени, но и редица технически. 

 

Като начало ще свържем Huawei Watch GT 2 Pro към смартфон. За теста си използваме Huawei P40 Pro, но Huawei не ви ограничават да използвате смарт часовника има само със смартфони на тяхната марка. Свързването става също толкова лесно към други Android смартфони и към iOS при iPhone.  

 

 

Свързването става посредством Bluetooth и приложението Huawei Health. Сега вече на смартфона си имате достъп до различни базови настройки, посредством които можете да персонализирате част от функционалностите на часовника според нуждите си. Например от тук можете да изберете какви известия да излизат на екрана на Watch GT 2, дали дисплеят да се събужда, когато завъртите китка към лицето си, дали да получавате напомняне, когато се отдалечите от смартфона си и връзката с него прекъсне. Съветваме ви да използвате последната функция, защото понякога именно тя ще ви спаси от евентуално загубване на смартфона или от кражбата му.

 

 

От стартовата страница на приложението можете също така да променяте алармите си, различни приложения които искате да добавяте посредством AppGallery, да получавате прогноза за времето в реално време. От тук можете да сменяте и добавяте изгледа на дисплея, но има и по-лесен начин. Просто задръжте пръст върху активният в момента тапет и ще ви излезнат възможните опции за промяна.  Много ефектна тема е тази в която имате карта на небесните съзвездия, които могат да се видят в нощното небе, а над датника е истинска луна, която ви показва лунните фази. 

 

 

Huawei Watch GT 2 Pro е създаден да бъде не само красив и елегантен, но и много функционален и подходящ за хора с динамичен, спортен начин на живот. За тях Huawei са създали функцията за „Следене на здравното състояние“ и Huawei TruSeen 4.0+, който включва много производни функции на сърдечният мониторинг.

 

Часовникът дори има функция за играчи на голф "Precise Golf Metric" която споделя много интересни статистически данни по време на игра, като например скорост и темпо на замаха при удар със стика. Личи си, че с този свой модел Huawei се насочват към професионалистите, за което подсказват и трите букви в края на името му „Pro“. 

 

 

Ако сред вас има любители на зимните спортове и по-конкретно на ските, то Watch GT 2 Pro ще ви изненада приятно с професионалното ни статистическо приложение за скиори, а и за сноубордисти. То ви показва маршрута на движение, средната скорост и дори измерва наклона по който се спускате. Освен това, в корпуса на часовника има вграден високоговорител, който ви съобщава, ако имате отклонение от някой от зададените показатели и нормативи. Високоговорителят е много полезен и в случай, че имате входящо обаждане докато карате. Обикновено смартфонът ви е някъде на дълбоко по джобовете на екипировката ви, а вие сте с ръкавици, които няма нужда да сваляте. Можете директно да приемете обаждането от часовника си, като тестовете ни показвате, че както високоговорителя, така и микрофона в GT 2 Pro.

 

Освен споменатите, часовникът има над 100 различни режима за тренировки, като във всеки от тях, той измерва различни параметри и има детайлни настройки. Режимите са 7 професионални и 85 персонализирани.

 

 

Huawei Watch GT 2 Pro може да изпълнява ролята е и на треньор, като ви предоставя 10 специални курса по бягане с гласови напътствия. Освен това имате възможност върху дисплея на часовника да гледате анимации, които подробно ви показвате различни сетове от физически упражнения.

 

По време на активен спорт, много полезни са статистическите данни за VO2max. Зад тази абревиатура се крие максимaлното количество изразходен кислород по време на дадена активност. Тази функция имаше и предишното поколение на часовника, но тук тя е значително по-прецизна. Посредством данните от VO2max, можете да разберете до каква степен сте развили издръжливостта ма тялото си по време сериозни натоварвания. Функцията е идеална, както за хора, които наблягат на кардиото, така и на такива, които предпочитат силните натоварвания.

 

 

По време на вторите, Watch GT 2 сигнализира за критични показатели и ви съветва да намалите темпото. По време на теста ни с планинско колоездене, който предстои да публикуваме, при изкачване получихме известие за прекалено висок пулс над 200 удара в минута, което е знак, че трябва да намалим темпото.