Google вече стартираха първата фаза на актуализации към Android 11 за съвместимите смартфони на производителите. Собствениците на телевизори с Android TV също ще могат да се възползват от подобренията, тъй като софтуера ще бъде адаптиран и за тази операционна система.

Водещ акцент в Android 11 TV ще бъдат оптимизации свързани с управлението на паметта и системните ресурси, както и сигурността на личните данни на потребителите. В случай, че обичате да се забавлявате с игри на телевизори е добре да знаете, че предстоящия ъпдейт се отличава с по-добра поддръжка за геймърски контролери. 

Така ще можете да използвате Nintendo Pro Switch Controller, чрез Bluetooth свързаност или Steam Controller, който да свържете с USB порта. Компанията е разработила и тих режим за зареждане на системни актуализации, прозорци за неактивност и програмируеми бутони за събуждане на OEM производителите.

 

 

Актуализацията към Android 11 ТV предлага още Auto Latency Mode и Low Latency Media Decoding функционалности, които ще използват мощта на графични процесор за редуциране на латентността. Повечето подобрения в софтуера няма да бъдат видими за потребители, но ще гарантират, че Android TV работи по-бързо и предлагат още по-висока сигурност. Скоро ще бъде представен ADT-3 пакет от инструменти за разработчиците, които да оптимизират приложенията си за ъпдейта.

 

Oще от Digital: Как Google ще улесни регистрацията в стрийминг услуги от Android TV