Microsoft са почти готови със следващия голям ъпдейт на операционната система. Ако всичко върви по план актуализацията ще е достъпна за потребителите през ноември. Платформата се разработва с кодовото име Windows 10 19H2, но е известна също и като "Version 1909". Добре е да знаете, че това ще е най-бързия и най-малкия като размер ъпдейт на Windows 10 досега. Компанията се е погрижила да гарантира множество интересни подобрения.

 

Taка например вече ще можете да търсите данни в интернет директно от FIle Explorer. Докато въвеждате текста ще виждате автоматично препоръки на вашата заявка. Новата версия ще позволи да настроите различни гласови услуги в "Lock Sreen" менюто на компютрите, съобщава HowToGeek. Досега бяхте ограничени да използвате Cortana, но с Windows 10 19H2 бихте могли да го направите с Amazon Alexa и др., което е доста полезно нововъведение.

 

 

Актуализацията включва и възможност да създавате събития в календара от лентата със задачи. Предвидени са и подобрения в системата за нотификации от приложенията в Windows 10. Вече ще можете да виждате съдържанието в "Settings", "Power", "Documents" секциите в Start Menu, като единствено поставите курсора на мишката върху тях. Компанията е отстранила редица настоящи бъгове и обещава Windows 10 19H2 га гарантира осезаемо по-висока производителност.

 

Oще от Digital: Как да деактивирате и активирате Windows Defender в Windows 10