Мicrosoft официално потвърдиха какви подобрения ни очакват в Office Mobile пакета от офис приложения за мобилните платформи. Предстоящият ъпдейт се очаква да е наличен за устройствата с Android и iOS още до края на август. Нововъведенията са разнообразни и обхващат Microsoft Word, PowerPoint и Outlook. Първото важно подобрение е свързано с улеснена система за увеличаване на мащаба при работа с документи в Word. Така страниците запълват целия екран на смартфоните без да се губи пространство. 

 

Собствениците на смартфони, които често работят с PowerPoint е добре да знаят, че вече ще могат да добавят звук и видео към своите презентации. Microsoft са се постарали да оптимизират максимално този процес и да позволят да го правим, дори когато сме в движение, информира официалния Office блог на компанията. Нов алгоритъм на Microsoft ще следи за зуумването и приближаването на обекти без да се променят координатите и размерите им, както и да се сливат с другите елементи в документите.

 

 

Само след няколко седмици ще можем да използваме две нови функции в Microsoft Outlook. Това са "Quick Reply" и "Files At Your Fngertips", като първата от тях позволява бързо да отговаряте в контекста на даден чат. Втората опция е създадена да улесни достъпа до всичките ви Group файлове и позволява да ги отваряте директно от Group Details страницата. Предстоящата актуализация също така отстранява и редица настоящи бъгове в работата на Мicrosoft Office Mobile.

 

Oще от Digital: Microsoft Office 2019 ще е достъпен само за компютрите с Windows 10