Аpple вече са започнали работа над новите си смартфони, които ще трябва да наследят трите модела представени през есента на 2018. Компанията тества няколко прототипа на устройствата, а любопитен факт е, че наследниците на iPhone Xs и Xs Max ще имат различна подредба на камерите. Информацията е на популярния блогър @OnLeaks, който досега многократно е разкривал достоверни данни за предстоящи продукти на Apple. Вече ви информирахме, че Apple iPhone XI Max ще има тройна задна камера.

 

Оказва се, че два от обективите на устройството ще поддържат 10 и 14-мегапикселова резолюция, но за съжаление не знаем параметрите на основната камера. Технологичният гигант все още експериментира с различни компоненти и не е готов с финалните спецификации на предстоящите устройства. Припомняме ви, че iPhone Xs и Xs Max имат двойни камери с 12-мегапикселова резолюция, като очевидно Apple подготвят сериозен ъпгрейд в сферата на фотографията с тазгодишните версии на смартфоните.

 

Със сигурност компанията ще представи допълнителни функции с изкуствен интелект и добавена реалност, за да се възползва максимално от възможностите на камерите. Новите смартфони ще предложат и по-добри камери за селфита, които вече ще имат 10МР резолюция, вместо досегашните 7МР. Това ще подобри възможностите на Face ID системата и ще улесни лицевото разпознаване на потребителите. Другата голяма промяна може да е свързана със замяната на Lightning конектора с USB Type-C.

 

Oще от Digital: 8 приложения и настройки, които ще ви гарантират сигурността в iPhone