Android Auto започва да привлича вниманието на все повече производителите на автомобили. Google се стараят да предоставят периодични ъпдейти с нови функционалности, които подобряват платформата. Компанията подготвя най-голямата актуализация в историята на операционната система досега. Добрата новина е, че ъпдейтите ще стартират до няколко седмици. 

Вече разполагаме с някои детайли, които разкриват част от подобренията в Android Auto 6.0. Първото сериозно подобрение, на което трябва да обърнем внимание е поддръжката за уолпейпъри. Това бе е една от най-желаните функции от потребителите в Android Auto, като интеграцията ще позволи да сменяте фоновото изображение на екрана в централната конзола на автомобилите

Първоначално ще може да избирате от специална селекция от снимки на Google, но вероятно на по-късен етап ще може да добавяте собствени изображения. Android Auto 6.0 също така предоставя достъп до множество нови функции в услугата Google Assistant, с която гласово управлявате инфотейнмънт системата, съобщава TheNextWeb. 

 

 

Потребителите ще има как да създавaт персонализирани икони за бърз достъп на началния екран на Android Auto, с които да извършват различни действия. Следващата версия на софтуера също така ще включва и поддръжка на Assistant Routines. Иновативният инструмент позволява да зададете различни действия, които да се случат след като свържете смартфона към инфотейнмънт системата. 

Така можете да изпращате съобщения, да стартирате приложения за навигация, да пускате песни в Spotify и много др. Функцията "МultiDisplay" ще улеснява допълнително работата с Android Auto, позволявайки да превърнете мобилното устройство във втори екран на основния интерфейс на операционната.

Аndroid Auto 6.0 отстранява редица настоящи бъгове и ще е най-големия ъпдейт на платформата досега. 

 

Oще от Digital: Аndroid Auto ще поддържа приложения от трети страни