Sony възнамеряват да изненадат своите милиони потребители и в частност заклетите геймъри сред тях, като представят нова актуализирана версия на конзолата PlayStation 4. По този начин компанията се надява да се конкурира по-успешно с Microsoft, като в интернет вече се появиха детайли, че въпросното устройство носи кодовото име NEO. Сега за първи път разбираме и малко повече детайли за част от подобренията, които ни очакват в следващата версия на популярната конзола, предаде Geeky-Gadgets. 

 

Новият модел вероятно ще дебютира на пазара с името PlayStation 4.5 и се очаква да поддържа виртуална реалност, което се очертава като една от най-интересните му характеристики. Разбира се Sony ням да се ограничат само с тази функционалност, тъй като ще оборудват конзолата с по-бърз процесор и RAM памет, но също и с по-мощен графичен чип. Всяка една игра за устройството ще трябва да поддържа "Base Mode" и специален "NEO" режим, който се възползва максимално от хардуера на конзолата, разкриват документи на компанията за нейните разработчици.

 

Конзолата също така ще може да възпроизвежда видео с 4К резолюция, като продажбите на европейския пазар се очаква да стартират на цена от приблизително €350. Все още не знаем кога можем да очакваме официалната премиера на PlayStation NEO, но вероятно няма да ни се наложи да чакаме твърде много, тъй като от Sony вече провеждат усилени тестове с нея. При всички положения този нов модел ще изостри допълнително конкуренцията в пазара на конзоли и ще помогне на Sony да генерира повече продажби за сметка на Microsoft.

 

Вижте геймърска клавиатура и мишка за PlayStation 4