Позабравеното приложение Google Trips имаше някои доста полезни и удобни функции. Те най-сетне се завръщат като част от Google Maps, съобщава SlashGear. Това става с последния ъпдейт на приложението за навигация на Google.

 

Google обеща още преди спирането на Trips, че това ще се случи. Най-сетне е факт, като се завръщат няколко функции. Първата е възможност за организиране на пътуванията чрез секциите Your Places и Reservations. В тях ще може да се обединяват всички резервации за дадено пътуване, включително самолетни билети и хотели. Информацията ще се пази в устройството и ще е достъпна офлайн.

 

Друга новост е функцията Live View. Тя използва добавена реалност, за да показва упътванията на навигацията в реално време на дисплея на телефона. Информацията ще се съобразява с позицията на потребителя и на устройството.

 

Следващата функция ще е полезна при търсене на заведения за хранене. Тя се казва Your Match и ще подбира ресторанти, чийто менюта отговарят на вкусовите предпочитания на потребителите. Те ще се подбират според историята на потребителя какви ресторанти посещава най-често. Ще се показва и колко дълго се чака и кои ястия са най-популярни. Live View ще може да се използва само където има Street View. Услугата ще се предлага и за iOS, и за Android, като ще става достъпна постепенно през следващите няколко седмици.

 

Още от Digital: Как работи функцията Live View AR с добавена реалност в Google Maps