Facebook искат да бъдат винаги с една стъпка напред от своите конкуренти, за да доминират атрактивния сегмент на приложенията за комуникация. Компанията е собственик на три от най-популярните заглавия в световен мащаб, които дори планира да слее в една обща екосистема. Ако използвате активно Facebook Messenger и Instagram е добре да знаете за подобренията в последната актуализация, предлагаща много новости.

Интеграцията на Chat Archives e практично решение, което позволява само с едно кликване да архивирате чат в своя профил. По този начин ще може да го възстановите на по-късен етап, но няма да се налага да го изтривате напълно от Facebook Messenger. Записването на аудио съобщения вече ще изисква натискане на бутона с форма на микрофон, а не продължителното му задържане.

Потребителите също така ще могат да се възползват от нова селекция стикери за камерата, както и от допълнителни цветови теми, с които да персонализират чатовете и своите разговори във Facebook Messenger, информира GizChina.

 

 

Компанията е обърнала внимание и на Instagram, тъй като ъпдейта включва няколко интересни подобрения. Ако разполагате с iOS устройство ще имате възможността да изпратите визуален отговор на директните съобщения. Работи се над оптимизация за Android, но процеса изисква повече време.

Когато получите съобщение, което съдържа снимка или видео ще може да кликнете върху камера иконата и да запишете мултимедия. След това този файл може да го споделите като отговор на първоначалното съобщение. Новият ъпдейт ще улесни комуникацията, като ви позволи да виждате от своята входяща кутия, когато съобщенията ви са прочетени от другите потребители.

На практика това ще ви спести отварянето на отделен чат, тъй като ще може да видите информацията директно от екрана с всички контакти. Актуализацията вече се разпространява до всички профили във Facebook Messenger и Instagram.

По този начин с няколко подобрения от компанията се надяват да направят общуванете в приложенията още по-приятна, лесна и удобна задача.

 

Още от Digital: Защо Facebook и Instagram спряха да показват превю на линковете в Европа