Целият смисъл на Facebook е да ни предложи възможност да споделяме живота си с други хора. Вярно е, че сайтът е страхотно място за общуване с приятелите и семейството ни, но той може лесно да се превърне в потенциален източник на проблеми, ако отидем твърде далеч.

Помнете това всеки път когато се логвате в социалния сайт. Вижте кои 5 лични данни не трябва да качвате във Facebook.

 

1. Вашият телефонен номер

Лоша идея е да добавяте домашния или мобилния си телефонен номер във Facebook профила си. Наскоро британски софтуерен инженер доказа, че лошите стандарти за сигурност в базата данни на социалната мрежа излагат личните ни данни на риск, тъй като всеки хакер, който знае къде да търси може да научи много за нас. Ето как да защитим Facebook акаунта си от хакерска атака.

2. Вашият домашен адрес

Помислете за момент за всички ужасни неща, които биха могли да се случат, ако някой злонамерен човек знаеше домашния ви адрес. Никога не може да сте сигурни кой разглежда профила ви, така че не публикувайте къде живеете, защото по този начин улеснявате лошите.  

3. Нищо свързано с работата 

Не използвайте вашия Facebook профил, за да се оплаквате от работата си, от заплатата си, от шефа си, или за това колко сте уморени и отегчени от хората в офиса. Ако споделяте нещо за служебните си задължения, то гледайте поне те да са с положителна насоченост. Ако някой ваш колега се опитва да търси служители на компанията на Facebook, може да попадне на пост или снимка, която да не му хареса.

4. Вашето семейно положение

Нали не искате злонамерени лица да разбират, че е вероятно да сте сама вкъщи, защото сте неомъжена? Публикуването на информация за вашето семейно положение е най-сигурният начин да уточните нужните подробности на злосторниците. 

5. Вашето финансово състояние

Facebook е безплатен сайт, но въпреки това компанията иска номера на кредитната ви карта. Добавянето на вашата финансова информация ви позволява да купувате карти за подаръци и други продукти направо през сайта. Разбира се, това е удобно, но и ви излага на риск.

 

Вижте пет трика във Facebook, които трябва да пробвате