Лятото е предпочитан сезон за всички нас не само заради слънчевото време, но и поради факта, че можем да се отдадем на заслужена почивка с приятелите, семейството и любимите си хора, както и да посетим непознати и красиви места. След един горещ ден най-добрият начин да релаксираме е със студена напитка в приятна компания, като в отделните държави по цял свят го правят по различен начин. Така например в Бермуда залагат на "Dark N Stormy" коктейл, който представлява смес от ром и газирана джинджифилова бира, докато в Германия се пие Aperol Spritz, което е освежаваща напитка от Aperol и Spritz, предаде thisisinsider.

 

Жителите на Бразилия се разхлаждат в жегата с националния коктейл Capirinha, който включва популярната напитка Leblon Cahaca, към която са добавени захар и лайм, а неговата канадска версия се казва Rye and Ginger, където се комбинират ръжено уиски и джинджифилова бира. Кубинците са световноизвестни със своето Mojito, което вероятно всеки от нас е пробвал, а ако сте ходили в Чили вероятно сте опитвали тяхното Borgona, което представлява комбинация от червено вино и ягоди. Primm's Cup е доста популярна във Великобритания и представлява билков ликьор от джинджифил, който е допълнен от мента и краставица, докато във Франция залагат на емблематични Kir Royale от касис и шампанско.

 

Американците обичат да се разхлаждат с класическата Маргарита, която е много популярна и извън страната, докато нашите южни съседи от Гърция залагат изцяло на тяхното узо. В Пуерто Рико се справят с жегата благодарение на Pina Colada, а именно тропическата смес от ананас, ром, лед и кокосово мляко, която е била създадена за първи път от местен пират. В заключение ще отблежим, че ирландците обичат пунш от уиски, мед, лимон и щипка карамфил, докато в Италия се пие Negroni, което е миск между джин, Campari, сладък вермут и портокал.

 

Вижте хитът при напитките това лято ще е синьото вино