Темата с паролите на профилите ни в интернет е доста обширна и не се изчерпва само с измислянето на сложни комбинации от символи, букви и цифри. Една от най-големите грешки, които правят потребителите е да използват една парола за логин в няколко акаунта. Тази практика е свързана със сериозни рискове, тъй като хакерите са наясно, че доста хора защитават няколко профила с една и съща комбинация. Другият голям проблем, с който се сблъскваме ежедневно е как да запомняме паролите.

 

Ново изследване проведени от компанията HYPR, в което се включват над 500 доброволци разкрива, че 40% от тях изпитват проблеми със запомнянето на паролите. Още по-любопитното е, че 78% от участниците признават, че през последните 90 дни са поискали възстановяване на парола за логин. Причината е, че просто не се сещат за правилната комбинация, съобщава DigitalTrends. Успоредно с това 72% от потребителите признават, че използват една парола за няколко свои профила в интернет.

 

 

От HYPR съветват никога да не използвате една парола за достъп до повече от един акаунт. Изследването показва, че 51% от анкетираните използват изцяло различна комбинация. Това се случва, когато са подканени да въведат нова парола в офиса. В същото време цифрата е 28%, когато става въпрос за личен акаунт. Използването на биометрични методи за идентификация, като скенери за ириса на очите, лицево разпознаване и пръстов отпечатък добавят още едно ниво на сигурност.

 

Още от Digital: 7 полезни неща, които могат да правят мениджърите на пароли