Huawei се утвърдиха като единственият производител, способен да пречупи дългогодишния двуполюсен модел на доминация в пазара на смартфони, който бе установен от Samsung и Apple. Китайският производител става все по-влиятелен фактор въпреки влошените икономически отношения и търговските санкции на американското правителство.

След като Huawei изпревариха по продажби своя голям конкурент последователно през април и май следващият голям приоритет ще бъде премиерата на премиум устройствата от серията Mate 40. Най-вероятно ще видим новите флагмани през октомври, като сега разбираме любопитни детайли за разликата между смартфоните. 

Huawei Mate 40 и Mate 40 Pro ще бъдат оборудвани с OLED панели от последно поколение и ще поддържат съответно резолюция от 1080p и 1333p. Екраните и в двата случая ще имат честота за опресняване на кадрите от 90Hz, което означава, че 90 пъти в секунда ще се презарежда съдържанието, което виждате на дисплея.

Високата производителност ще се гарантира от 5-нанометровия Huawei Kirin 1020 процесор, съобщава GizChina. 

 

 

Според информацията Huawei Mate 40 ще разполага с три камери в задната част, като основния обектив ще бъде 50МР RYYB сензор. Неговата работа ще се подпомага от 12МР сензор със 17mm фокусно разстояние, който освен широкия зрителен ъгъл ще предложи опция за трикратно оптично мащабиране.

В същото време Pro версията ще предложи на потребителите четири камери, като в допълнение към 50МP камера ще има още ToF и 5x перископски обеткиви. Потребителите ще имат и опция да използват функция за измеррване на температурата.

Вградената батеряи на Huawei Mate 40 ще бъде със заряд между 4200mAh и 4500mAh, като ще бъде предвидена поддръжка за 27W технология за безжично зареждане. Oчаква се премиум версията на смартфона да има 5000mAh батерия. Двата смартфона ще са налични във версии с 6GB/8GB RAM и 128GB/256GB вградена памет и ще работят с новата версия на интерфейса EMUI. 

Цената на базовия Huawei Mate 40 се очаква да бъде $645, докато Mate 40 Pro ще е наличен за поне $920.

 

Oще от Digital: Huawei Mate 40 Pro и Huawei P50 Pro ще използват най-тънката перископска камера за смартфони в света