Втората половина на годината в пазара на смартфони обещава да ни предложи редица интересни събития. Samsung се очаква да представят Galaxy Note 20, като приблизително по същото време ще видим Google Pixel 5. Другите производители на Android също ще пуснат нови модели в премиум сегмента, с които да разширят пазарния си дял.

Все пак най-интересната премиера през третото тримесечие ще бъде свързана с Apple. Новата серия смартфони на технологичният гигант се очаква да включва четири устройства. Дисплеите им ще варират между 5.4" и 6.7" инча. Всички модели ще поддържат 5G технологията и ще предложат още по-луксозен дизайн.

Най-интересното подобрение по отношение на хардуера ще е 5-нанометровия Apple A14 процесор. Другите подобрения ще са свързани с повече RAM памет, по-мощни батерии, дисплеи с по-висока честота на опресняване на кадрите и подобрена Face ID система за лицево разпознаване.

Аpple ще предложат и доста ъпгрейди по отношение на камерите и също така ще включат LiDAR сензор, което е новост за смартфоните, съобщава GizChina.

 

 

Всъщност този компонент ще предостави още повече възможностите за забавление с добавена реалност и вече се използва в iPad Pro (2020). Разработчиците се очаква да проявят голям интерес към LiDAR сензора и да го превърнат в една от най-атрактивните функции на смартфоните.

Един от най-важните въпроси свързани с четирите версии на iPhone (2020) е свързан с цената на устройствата. Популярният типстър Джон Просер публикува в своя Twitter акаунт информация, която ни разкрива колко ще струват конфигурациите на iPhone 12 на пазара.

Според неговата информация най-евтините два модела ще имат 5.4" и 6.1" инчови дисплеи с две камери в задната част и поддръжка за 5G. По-малкият модел ще дебютира на цена от $649, докато 6.1-инчовото устройство ще може да се купи за $749.

Другите две версии ще са премиум предложения с тройни задни камери. Данните разкриват, че 6.1-инчовия iPhone 12 Pro с LiDAR сензор ще е достъпен за потребителите срещу $999. Най-скъпият модел от серията е 6.7" iPhone 12 Pro Max, който споделя същите характеристики, но стартовата му цена ще бъде $1099.
 

Oще от Digial: iPhone SE (2020) ще се продава в три цвята и във версии с до 256GB памет