Samsung вече инвестираха внушителни финансови средства в разработването на смартфон с гъвкав дисплей и очакват да се превърнат в първата компания представила подобен модел в света. Уникалният дизайн и технологиите, които се изискват за постигането му, обаче са сигурна гаранция, че ще се продава на доста висока цена. Кодовото име на смартфона е Gaalxy X и според последните данни на SamMobile е доста вероятно да е два пъти по-скъп от флагмани като Samsung Galaxy S9 и iPhone X.

 

Пазарни наблюдатели от Golden Bridge Investments направиха серия от изчисления, за да разберат каква би могла да бъде цената на устройството. Крайният им извод е, че Galaxy X ще струва от порядъка на $1850 като това е цена, в която не са включени допълнителни данъци и такси. От своя страна това е сума, която малцина биха могли да си позволят и ще намали значително броя на хората, които биха си купи уникалния смартфон. Все пак наличието на гъвкав дисплей би оправдало цената за много хора.

 

Според информацията Galaxy X ще има голям 7.3-инчов дисплей, който след като се сгъне се превръща в двоен екран с 4.5" диагонал. Идеята на компанията е да произведат между 300 хил. и 500 хил. броя на устройството, което се очаква да бъде показано нa едно от изложенията CES 2019 и MWC 2019, които ще се проведат през януари или февруари. Именно тогава ще разберем повече детайли за останалите спецификации на Galaxy X и уникалния му дизайн.

 

Oще от Digital: Samsung официално потвърдиха за съществуването на гъвкавия смартфон Galaxy X