ОnePlus фокусираха стратегията си основно към премиум сегмента през последните две години. Устройствата на компанията предлагат интересно съчетание между дизайн, добри камери и мощен хардуер. Все пак от OnePlus обмислят да разширят влиянието си в средния и средния ценови клас и вече работят над нов модел с името OnePlus Z. 

Tова ще бъде първият модел на компанията в този сегмент след предложения като OnePlus One, OnePlus 2 и OnePlux X. Вече разбрахме, че OnePlus Z ще бъде представен през юли, а сега научаваме малко повече детайли за техническите спецификации на смартфона.

Новата информация е свързана с актуална анкета на комапанията, в която пита своите потребители дали биха купили смартфон с бранда OnePlus и конкретни технически спецификации. Въпросните характеристики се очаква да намерят място именно във финалната версия на OnePlus Z. 

В това число влиза и цената, която ще бъде от порядъка на €330, съобщава xda-developers. 

 

 

Предварително подбраният списък със спецификации на OnePLus Z включва 6.55-инчов АМОLED дисплей с честота за опресняване на кадрите от 90Hz и вграден сензор за пръстов отпечатък. Високата производителност на смартфона ще се гарантира от Qualcomm Snapdragon 765G процесор, който е оптимизиран за гейминг, но включва и поддръжка за 5G мрежите. 

Според данните OnePlus Z ще е наличен с 6GB RAM и вградена памет от 128GB. Батерията ще има заряд от 4300mAh и включва опция за 30W бързо зареждане с технологията Warp Charging. В задната част на смартфона ще бъдат разположени три камери, които предлагат съчетание между 64МР+16МР+2МР сензори.

Най-вероятно 16МР камера е UltraWide, а 2МР представлява макро сензор. ОnePlus Z ще работи под управлението на Oxygen OS версия на платформата, която е базирана на Android 10. Oстава да разберем кога стартират продажбите в Европа.

 

Още от Digital: Защо OnePlus Z ще е най-атрактивният смартфон с Android през втората половина на 2020г.