HMD Global подготвят премиерата на още един атрактивен смартфон с Android от висок клас, който се казва Nokia X6. Новото устройство се очаква да бъде представено до часове и да се продава на пазара в следващите няколко седмици. В интернет изтече информация от бенчмарк резултати, разкриваща колко бърз ще е Nokia X6, но също и детайли за неговата цена. Смартфонът отчита резултат от 1332 точки на Single-Core и 4892 при Multi-Core тестовете, което е стойност характерна за средния ценови клас.

 

Смартфонът ще се захранва от осемядрен Qualcomm Snapdragon 636 процесор, който е допълнен от 6GB RAM. Другите характеристики включват Android 8.1 Oreo и 5.8-инчов FullHD+ дисплей с резолюция от 2280х1080 пиксела, информира AndroidPure. Любителите на фотографията ще могат да се забавляват с двойната задна камера, която има 16-мегапикселова резолюция, както и с трети 16MP сензор, който е разположен в предната част. Вградената памет е 32GB, но може да се увеличи с microSD слот.

 

 

На пазара ще се продават две различни конфигурации, които имат съответно 4GB RAM и 6GB RAM. Първата от тях ще може да се купи от потребителите за приблизително $240. Тази стойност означава, че по-скъпият модел вероятно ще е наличен за $300-$340. С оглед на техническите спецификации можем да кажем, че това е атрактивна цена за подобен смартфон. Остава само да разберем кога стартират продажбите на Nokia X6 на европейския континент.

 

Oще от Digital: Историята на Nokia, която няма нищо общо с телефоните