Аpple ще спазят традицията и ще представят новите си смартфони през есента. Серията iPhone 13 отново ще включва четири модела с поддръжка на 5G мрежи. Компанията ще се постарае да предложи атрактивни ъпдейти по отношение на камерите, процесора и дисплеите на тазгодишните устройства.

Eдна от най-интересните иновации ще бъдат 120Hz LTPO OLED дисплеите за iPhone 13. Смартфоните ще поддържат технологията Wi-Fi 6E и ще се захранват от 5-нанометрови процесори от второ поколение. Специален фокус в смартфоните ще бъдат камерите, като дори бюджетните модели вече ще имат LiDAR сензори.

Компанията разработва и допълнителни софтуерни функционалности, сред които нов потретен режим за запис на видео. Аpple вероятно ще стартират продажбите на iPhone 13 на 24 септември, което е четвъртия петък на същия месец.

Моделите се очаква да бъдат достъпни в същите размери, а именно 5.4" за iPhone 13 mini, 6.1" за iPhone 13 и iPhone 13 Pro, както и 6.7" екран на iPhone 13 Pro Max.

 

 

Съвсем логично потребителите си задават въпроса и каква ще бъде цената на смартфоните след като стартират продажбите им на пазара. Анализаторите смятат, че липсата на драстични технически ъпгрейди ще позволи на Apple да доставя iPhone на същите цени, както iPhone 12.

Toва означава, че базовия модел ще може да се купи за $799, докато iPhone 13 Pro ще е наличен за $999, а iPhone 13 Pro Max ще струва $1099. Най-евтивият модел ще бъде компактната версия, чиято цена ще е $699. Увеличаването на вградената памет от 128GB до 256GB ще струва допълнителни $100.

По всичко личи, че iPhone 13 както своя предшественик ще доминира продажбите на смартфони през втората половина на 2021г.

 

Още от Digital:  Ще видим ли iPhone 13 mini и iPhone SE Plus през 2021г.