Новото поколение на iPhone ще бъде представено от компанията на голямо събитие, което ще се проведе през септември. Официалните продажби на смартфоните ще стартират в кратки срокове след премиерата. Премиум версиите ще са оборудвани със 120Hz LTPO OLED дисплеи на Samsung, които поддържат ProMotion технологията.

Това ще гарантира сериозно подобрение в качеството на мултимедийното съдържание. Високата честота за опресняване на кадрите е оптимално решение и за любителите на игрите. В интернет сега се появиха данни, които разкриват още детайли за спецификациите на IPhone 13. Големината на дисплеите на iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще бъде съответно 6.1" и 6.7" инча.

Компанията ще използва 3094mAh и 4532mAh батерии в смартфоните, които ще имат и по-малки Notch прорези. Това дизайнерско решение ще стане част и от другите два модела от серията: iPhone 13 и iPhone 13 Mini, които ще имат дисплеи с размер от 5.4" и 6.1" инча. За разлика от премиум версиите в този случай честотата за опресняване ще бъде 60Hz, съобщава GizChina.

 

 

Базовите версии ще имат съответно 2406mAh и 3095mAh батерии, както и селфи камери с широки зрителни ъгли. Вградената памет на iPhone 13 и iPhone 13 Mini ще е 256GB, докато iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max ще предложат до 512GB. Всички модели ще са оптимизирани за 5G mmWave технологията, което е друго голямо подобрение.

Аpple ще използват камери от ново поколение, които включват Sensor Shift Image Stabilization в четирите представители на iPhone 13 серията. Високата производителност ще се гарантира от Apple A15 Bionic процесора, като премиум версиите ще имат тройна камера, докато другите два модела ще са с по две камери в задната част.

Най-евтиният смартфон от серията ще е iPhone 13 Mini, който ще струва $699, докато iPhone 13 ще е наличен за $799. Aко се интересувате от iPhone 13 Pro ще трябва да платите $999, като най-скъпия модел ще може да се купи за $1099.

 

Oще от Digital: Всички смартфони от серията iPhone 13 ще имат LiDAR сензори, а Pro моделите ще имат опции за капацитет от 1TB памет