В интернет се появиха нови данни за следващия смартфон на Google. Новият Pixel 5 ще дойде редом и с Pixel 4A 5G, като GizChina и AndroidCentral имат данни за цените и цветовете на двата модела.

Според тяхната информация, Pixel 4A 5G ще се предлага в бяло и черно. Цената му ще бъде 499 евро. Pixel 5 ще се продава за цена от 629 евро. Той ще се предлага в черно и зелено.

Следващият топ модел на Google Pixel 5, ще има 6-инчов дисплей с OLED панел и 90Hz опресняване на картината. Очаква се дисплеят да е с максимално тънки рамки и да има малка дупка за предната камера. Вероятно панелът ще е на Samsung с LTPO основа. Все още не е ясно каква ще е резолюцията на дисплея.

 

 

Pixel 5 най-вероятно ще има двойна камера като Pixel 4. Втората камера ще е с широкоъгълен обектив, вместо с телефото. Очакват се обновления и в софтуера GCam.

Все още липсват повече данни за спецификациите на Pixel 5. Все пак слуховете сочат, че телефонът може да използва процесор Qualcomm Snapdragon 765G. Това е новата версия на чипа, която предлага 8 ядра – 2хA76 и 6хА55. Чипът изплзва и графичния процесор Adreno 620 и модема X52 за 5G връзка.

 

Още от Digital: Премиерата на Google Pixel 4a 5G и Google Pixel 5 ще е на 30 септември