Samsung реализираха премиерата на Galaxy S21 серията през януари. Флагманите бяха представени с няколко седмици по-рано от обикновено. Това е част от стратегията на компанията да конкурира по-успешно с Apple и другите производители на Android. Въпреки усилията на Samsung, обаче се оказа, че представителите на серията не регистрират толкова високи продажби, колкото се очакваше.

Втората половина на годината ще е свързана с премиерата на гъвкавите смартфони Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, с които компанията ще продължи лидерстството си в този сектор. Успоредно с това Samsung вече са започнали да работят и над следващото поколение премиум смартфони Galaxy S. В интернет изтекока данни, от които разбираме детайли за големината на различните модели на Samsung Galaxy S22.

Kакто и при тазгодишното поколение на смартфоните ще видим три отделни устройства от дългоочакваната гама на Samsung.

 

 

Според информацията базовата версия на Samsung Galaxy S22 ще има дисплей с големина между 6.06 и 6.1 инча. Потребителите ще могат да се сдобият още с Galaxy S22+, чиито екран ще е с диагонал между 6.55" и 6.66" инча. Най-големият представител на серията ще е Galaxy S22 Ultra, който ще има 6.8-инчов екран.

Единствено най-скъпия смартфон ще предложи дисплей с LTPO технологията. Другата съществена разлика е, че WQHD+ резолюцията ще е достъпна само за Galaxy S22 Ultra. Другите две версии на смартфона ще могат да възпроизвеждат съдържание с максимум Full HD+ резолюция.

Тепърва Galaxy S22 ще попада в полезрението ни с нови детайли за техническите спецификации, които ни очакват. Премиерата отново ще е в първите седмици на 2022г.

 

Още от Digital: Samsung Galaxy S22 ще има вграден вентилатор за охлаждане