Sony вече представиха дългоочакваната конзола и се надяват PlayStation 5 да се превърне в едно от най-продаваните устройства през празничния сезон в края на годината. Амбициозните планове на компанията, обаче могат да бъдат силно засегнати от факта, че не разполагат с достатъчно стокова наличност на PlayStation 5.

Ограниченият инвентар затруднява сериозно възможността свободно да се сдобиете с устройството. Първите бройки на Sony PS5 бяха изкупени за броени секунди, като Sony работят усилено със своите доставчици, за да успеят да се справят със ситуацията. Японският производител вече потвърди, че интереса към Sony PS5 e впечатляващ, което само по себе си е предпоставка за солидни продажби.

Докато очакваме Sony да успеят да произведат достатъчно конзоли, за да позволят на всички желаещи геймъри да се сдобият със Sony PS5 можем да видим различни оферти на устройството в интернет. Някои търговски вериги и потребители продължават активно да спекулират, което е причината за твърде високите цени на Sony PS5 онлайн.

 

 

Tук е подходящ момент да припомним, че цената на Sony PS5, която има дисково оптично устройство е $499. Въпреки това можете да откриете ограничени бройки в интернет и платформи като eBay, които се продават за повече от $1000. Любопитното е, че дори версията на конзолата, която е с по-малки размери и няма дисково устройство се продава за същата цена.

Това е странно, тъй като Sony продават този модел за $399 или $100 по-малко от стандартната версия на Sony PS5. Най-скъпите оферти, които ще откриете онлайн достигат до $990. Всъщност това е 2.5 пъти повече от препоръчителната цена на Sony.

Най-добрият вариант е да се въоръжите с търпение и да изчакате Sony да възстановят стоковите наличности на PlayStation 5. Все още не знаем колко време ще отнеме на компанията, но това е единственият начин да избегнете спекулациите и платите реалната цена на устройството.

Остава отворен въпроса дали ограничените количества на Sony PS5 не са предизвикани именно от хора, които опитват да продават конзолата на по-висока цена.

 

Още от Digital: Ето кога Sony PlayStation 5 ще се продава отново по магазините