Вече ви информирахме за подобренията в ОnePlus 7 Pro, който предлага редица иновации, спрямо своя предшественик. Това е първият смартфон на компанията, който е оборудван с дисплей, който поддържа QHD+ резолюция и честота за опресняване на кадрите от 90Hz. По този начин OnePlus 7 Pro е в състояние с 50% по-бързо да опреснява съдържанието на екрана, в сравнение с останалите устройства, които работят с Android. Цените на OnePlus 7 Pro на пазара варират между $669 и $749.

 

Благодарение на нови данни публикувани от GizChina разбираме и каква е реалната цена на всички хардуерни компоненти на смартфона. Oказва се, че компанията плаща точно $324.21 за производството на конфигурацията на модела, която има 6GB RAM. Все пак трябва да уточним, че има и допълнителни разходи за OnePlus свързани с научноизследовaтелска и развойна дейност, труда на работниците за сглобяването на хардуера и други разходи свързани с опаковката и маркетинга на OnePlus 7 Pro.

 

 

Най-скъпата част на смартфона е 6.7-инчовия извит AMOLED дисплей с резолюция от 3120х1440 пиксела, който струва $80. Следващият компонент, който изразходва най-много разходи е Qualcomm Snapdragon 855 процесора с цена от $70.  В заключение ще допълним, че всяка една от трите камери в задната част на OnePLus 7 Pro се произвежда за $27.29, а добавянето на 6GB LPDDR4X RAM модул струва $26, докато 128GB NAND памет е с цена от $20.

 

Oще от Digital: Шефът на OnePlus разкри защо не са вградили предната камера в дисплея на ОnePlus 7 Pro