iPhone X се превърна в първият смартфон от популярната серия, който възприе дизайн включващ Notch прорез в горната част на екрана. Наличието на подобен компонент е необходимо, тъй като в него са предната камера, както и допълнителни кабели и сензори. Производителите на Android бързо започнаха да адаптират този дизайн към своите смартфони.

 

 

Apple продължават да използват Notch в новите си устройства, тъй като все още не са готови да вградят селфи камерата в самия дисплей. Премиерата на iPhone 13 серията не е изключение, тъй като устройствата отново имат такива прорези на дисплея. Все пак инженерите на компанията са се постарали да намалят размера на този компонент,

Ако планирате покупка на новите смартфони е добре да знаете, че Notch-a на iPhone 13 е с 20% по-малък, спрямо предходното поколение. Тази стойност важи за широчината на модула, който също така е по-издължен от същия компонент в iPhone 12.

 

Компанията е променила позицията на високоговорителя, който вече е в горната част над компонентите на TrueDepth камерата. Според официалните данни на Apple разликата във височината на Notch-a е един милиметър в полза на новото поколение, спрямо iPhone 12. Някои анализатори дори очакват компанията да премахне напълно прореза от следващото поколение на iPhone, което ще видим през есента на 2022г.

Визията на новите устройства не се различава драстично от предходната генерация. Основните подобрения са свързани с хардуера, тъй като iPhone 13 имат по-добри камери, по-мощни батерии и дисплеи с още по-високо качество. Интегрираният 5G модем също така е оптимизиран за работа в повече мрежи, което ще улесни дистрибуцията на смартфоните в световен мащаб.

 

 

Oще от Digital: Kъде ще е най-изгодната цена на iPhone 13, Phone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max в Европа