Лаптопите са едни от устройствата, които не ни се налага да сменяме често, но е факт, че само за няколко години дизайна и възможностите им могат да се променят драстично. Благодарение на усилията на водещите производители и Intel днес можем да използваме по-тънки, по-мощни и по-леки устройства, отколкото вероятно сме си представяли. Компании като Microsoft въведоха масово биометрични технологии като сензори за отпечатъци, ириса на очите и лицево разпознаване, които могат да заместят изцяло паролите от мобилните устройства. 

 

 

Последните генерации процесори на Intel са една от водещите причини модерните лаптопи да стават все по-бързи без това да се отразява на живота на батерията. Дори в някои случаи могат да издържат още повече с едно зареждане. Така например лаптопите с осмо поколение Kaby Lake процесори са едни от най-тънките и леки модели, които сме виждали досега, Компанията вече инвестира в 10-нанометрови производствени технологии, които допълнително ще подобрят възможностите на лаптопите през следващата година, предаде TechRadar. 

 

 

Модерните SSD дискове са много по-издръжливи и бързи от класическите HDD-та, a и стават все по-изгодни като цена. Липсата на движещи части в тях допринася за плавната работа и ниската консумация на енергия, но и за компактните размери. Технологията Intel Optane е една от най-сериозните иновации в този сегмент, която със сигурност ще промени представата ни за възможностите на бъдещите модели. Всички тези характеристики позволяват днес да имаме достъп до най-мощните, компактни и достъпни лаптопи създавани досега.

 

Още от Digital: Производители на лаптопи ще използват масово корпуси от въглеродни нишки и фибростъкло през 2018г.