Вкусните десерти винаги са представлявали чудесен начин да завършим вечерята или обяда си. Хрумвало ли ви е някога, че може да има причина да оставяме тази храна за след основните ястия? Консумацията на сладки неща е свързана пряко с начина, по който функционира човешкия мозък и неговия първичен порив да си набавя максимално количество калории. Учените са на мнение, че апетита ни спада сериозно след като поемем определено количество от една и съща храна. 

 

Няколко хапки десерт обръщат този процес и карат тялото ни да иска да поеме още храна, информира BusinessInsider. Консумацията на ястия, които са твърде солени или съдържат много подправки кара да намалим глада си и стомаха ни да се чувства заситен. Aко започнем да ядем различни блюда, които са сладки и студени постепенно апетита ни се възвръща. Не бива да забравяме и факта, че самият стомах може да поеме само определено количество десерт, след като сме яли други хранителни продукти.

 

Когато сме гладни високите количества на десерти, които съдържат твърде много захар води до бързо усвояване на нишесте или мастни киселини. В крайна сметка това затруднява консумацията им от тялото ни. Това е още една причина защо оставяме любимия си десерт, за да го хапнем след като вече сме го направили с други ястия. Все пак правилният режим на хранене е жизненоважен за здравето и тонуса ни през целия ден. 

 

Вижте шест технологии, които ще променят храната ни