Виртуалните валути набират все по-голяма популярност в индустрията. Европейските регулатори дори търсят начини да легитимират криптовалутата като по-ефективно средство за разплащане. Предимството на биткойна пред традиционните парични потоци е, че не може да се проследят транзакциите и идентичността на профилите в голяма степен остава анонимна.

Специфичната система на генериране и съхранение на биткойн също има своите предимства и е една от причините за сериозната дистрибуция на криптовалутите. През първите месеци на 2021г. станахме свидетели на сериозно покачва не на цената на биткойна, която след това се стабилизира.

От CNet ни информират, че най-популярната виртуална валута отново се търгува за повече от $60 хил. Това са най-високите стойности регистрирани от шест месеца насам.

 

 

Търговията с биткойн през уикенда достигна цени от $62 600, което е максимално близо до рекордните стойности от $64 800 отчетени на 14 април. Конкретният мотив за увеличението е решение на Securities and Exchange Commission (SEC) за създаването на първия фючърс фонд на криптовалутата, който ще се търгува на борсата.

Инвеститорите ще могат да спекулират с цената на криптовалутата без да се налага да купуват в действителност, което на теория ще редуцира финансовите рискове. Фючърсите задължават покупката и продажбата на определена цена на предварително регламентирана дата.

Биткойна не е единствената криптовалута, която се оскъпява, тъй като етереума вече достигна до $3487 и отчита ръст от 13%. Така цената се доближава до рекордните $4168, които бяха отчетени на 11 май.

 

Още от Digital: ЕС въвеждат регулации в пазара на криптовалути